10 порад для твоєї найкращої презентації

20.07.2018
Сьогодні презентація - найкращий інструмент для подання нової інформації. Тому тобі буде корисно дізнатися декілька секретів створення успішної презентації.
Сформулюй чітку та влучну тему
Тема, це перше, що чує твоя аудиторія, тому варто витратити час на те, щоб сформувати її чітко та цікаво. Вона має заінтригувати та схопити увагу слухачів.
Логічно структуруй контент презентації
Логічна структура презентації - один з найважливіших елементів твого виступу. Якщо презентація буде хаотичною, то аудиторія втратить фокус. Для початку, можна просто намалювати структуру та логічні блоки презентації на папері, а потім перенести їх у програму.
Притримуйся правила 10-20-30.
Правило що було запропоноване Гаєм Кавасакі, наголошує на тому, що презентація має складатися не більше ніж з 10 слайдів, тривати не більше 20 хвилин, а текст має бути написано не менше ніж 30 шрифтом.
Додай до презентації інтерактиву
Щоб слухачі не заснули під час твоєї презентації, варто продумати інтерактивні моменти. Аудиторія сподівається почути та побачити справжні емоції, а не просто сухі факти без будь-якої пристрасті чи гумору. Додайте у презентацію цікаве відео, чи влучну картинку.
Пам'ятай про зоровий контакт
Найкращий спосіб для підтримки зв'язку з аудиторією - дивитися їй у вічі.
Ніколи не читай з папірця
Ніколи, будь ласка, ніколи не роби презентацію, читаючи її з папірця! Це показник жахливої неповаги до аудиторії та відсутність зв'язку з аудиторією. Краще витратити деякий час і підготуватися до презентації.
Не забудь залишити час для питань
Секція «питання-відповідь» - обов'язкова частина успішної презентації, таким чином спікер демонструє увагу до аудиторії і допомагає їй розібратися з усіма недопрацьованими моментами.
Практикуйся перед дзеркалом
Для більшої впевненості, краще проговорити свою презентацію перед дзеркалом. Це гарний спосіб подивитися на себе зі сторони та допрацювати свої помилки.
Підготуй все
Якщо в тебе є можливість прийти раніше на локацію, де буде відбуватися твоя презентація, не нехтуй цією можливістю. Перевір чи все технічне обладнання працює.
Розслабся
Нема сенсу хвилюватися, важливо розуміти, що твоя аудиторія - це такі самі живі люди як і ти, тому нічого не станеться, якщо ти зробиш помилку. Просто почувайся вільно та впевнено. Саме тоді все буде чудово!
Нема сенсу хвилюватися, важливо розуміти, що твоя аудиторія - це такі самі живі люди як і ти, тому нічого не станеться, якщо ти зробиш помилку. Просто почувайся вільно та впевнено. Саме тоді все буде чудово!