Олена та Віктор Пінчук додатково виділяють 90 млн. гривень на благодійні програми у галузі охорони здоров'я та освіти

17.12.2010
Напередодні Дня Святого Миколая Чудотворця Олена та Віктор Пінчук оголосили про рішення виділити додаткові 90 млн. гривень на розвиток благодійних програм у галузі охорони здоров'я і освіти. Кошти будуть спрямовані на розширення діяльності в рамках програм, які Олена та Віктор Пінчук реалізовують протягом останніх десяти років.
«Наша благодійна діяльність завжди була спрямована, перш за все, на нове покоління. А охорона здоров'я та освіта були і лишаються для нас пріоритетними галузями. Та цей рік для нас – особливий. В грудні ми разом святкуємо свої ювілеї - саме напередодні Дня Святого Миколая, покровителя дітей та студентів. Так і народилася ідея – скласти наші «круглі дати» та виділити додатково 90 мільйонів на розвиток програм, що знаходяться під прямим заступництвом Святого».
відмітили Олена та Віктор Пінчук
За рахунок додаткових коштів будуть розширені інформаційно-освітні та профілактичні програми Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД», спрямовані на зниження темпів росту нових випадків ВІЛ/СНІДу. Також планується збільшити витрати на надання безпосередньої допомоги ВІЛ-позитивним людям, що дозволить покращити якість їх життя та знизити ризики передачі вірусу.
Проект Фонду Віктора Пінчука «Колиски надії», який реалізується з 2006 року, буде розширено шляхом участі в створенні національної мережі перинатальних центрів третього рівня. Також буде збільшено кількість учасників проекту «Всесвітні студії», який передбачає навчання найкращих українських студентів на магістерських програмах провідних університетів світу.