Андерс Фог Расмуссен, колишній генеральний секретар НАТО, виступить на Форумі стипендіальних програм Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» та «Всесвітні студії»

15.06.2016
17 червня Андерс Фог Расмуссен, колишній генеральний секретар НАТО та прем'єр-міністр Данії виступить у Києві на Форумі стипендіальних програм Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» та «Всесвітні студії».

Цьогорічна подія збере понад 400 стипендіатів всіх 10 років, серед яких 100 цьогорічних переможців стипендіальної програми підтримки талановитої молоді «Завтра.UA» та 7 стипендіатів освітньої програми «Всесвітні студії» для отримання магістерського ступеню у найкращих університетах світу.

Метою обох програм протягом останніх 10 років є сприяння вихованню покоління молоді з найкращою освітою, причетного до найкращих міжнародних практик та ідей, та також досвідом життя у відкритих, демократичних і сучасних суспільствах. Покоління, що буде мислити та відчувати інакше і тому здібне зробити вагомий внесок у розбудову нової країни – відповідно місії Фонду Віктора Пінчука з 2006 року: надати новим поколінням можливість стати творцями майбутніх змін.

Цього року спільнота програми «Всесвітні студії» зібрала кошти аби спільно з Фондом профінансувати одну зі стипендій, розпочинаючи традицію повернення.

Також, під час триденного форуму «Завтра.UA» переможці конкурсів матимуть нагоду отримати від провідних експертів України, представників організацій-грантодавців та громадських активістів знання та практичні поради щодо того, як молоде покоління може долучитися до розбудови України.

З 2006 року загальнонаціональна стипендіальна програма «Завтра.UA» підтримала більше 2300 молодих людей допомагаючи їм розробляти та впроваджувати проекти, що змінюють Україну. З 2010 року програма «Всесвітні студії» надала стипендії майже 100 найкращим студентам України для отримання магістерського ступеню в найкращих університетах світу, щоб потім повернутися в Україну і застосувати свої знання аби змінити Україну.