Фонд Віктора Пінчука проведе публічну панельну дискусію на тему «Кібербезпека та дезінформація в Україні та на Заході»

14.05.2018
24 травня 2018 року Фонд Віктора Пінчука проведе публічну панельну дискусію на тему «Кібербезпека та дезінформація в Україні та на Заході». Генерал Кіт Александер, Головний виконавчий директор та президент IronNet Cybersecurity, директор Агентства Національної Безпеки (2005-2014); Тоомас Хендрік Ільвес, Президент Естонії (2006-2016 рр.) та Джаред Коен, автор бестселерів, колишній радник двох Державних секретарів США та Головний виконавчий директор Jigsaw візьмуть участь у дискусії. Модеруватиме захід Енн Епплбаум, експерт з міжнародних відносин, лауреат Пулітцерівської премії.

У події візьмуть участь понад 400 українських студентів, науковців, лідерів думок, експертів з питань безпеки, а також стипендіати освітніх програм Завтра.UA та «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука.

Це друга публічна панельна дискусія з питань безпеки, організована Фондом Віктора Пінчука в Україні. Перша відбулась у грудні 2017 року за участі провідних світових експертів: Ештона Картера, міністра оборони США (2015-2017), Веслі Кларка, Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі (1997-2000) та Джека Кіна, Голови правління Інституту вивчення війни (США). Фонд Віктора Пінчука також організовує круглі столи з питань безпеки у Києві та Український ланч у Мюнхені з нагоди Мюнхенської конференції з безпеки з метою просування України на глобальному порядку денному з безпекових питань, а також підкреслення важливості України для безпеки Європи й підтримки світового порядку.

Генерал (у відставці) Кіт Александер обіймає посаду Виконавчого голови та Президента компанії IronNet Cybersecurity, яка ділиться з керівниками корпорацій стратегічним баченням щодо питань кібербезпеки, розробляючи найпередовіші технології, надаючи консультації та послуги у галузі освіти/навчання. Він заново винаходить, яким чином різні сфери бізнесу можуть протистояти кіберзагрозам завдяки технології IronDefense – запатентованого рішення, розробленого для виявлення за допомогою точних інструментів аналізу аномальних проявів поведінки корпоративних мереж та сповіщення про них. Він також працює над створенням комунікаційних систем для взаємодії приватного та державного секторів для забезпечення нового рівня обміну розвідданими та захисту держави від кібернебезпек на глобальній арені.

Генерал Кіт Александер – чотиризірковий генерал, що зробив вражаючу 40-річну військову кар'єру, на піці якої він обіймав посаду Директора Агентства національної безпеки (АНБ) та Голови Центральної служби безпеки (ЦСБ) з 2005 по 2014 рік. На цій посаді він пропрацював довше, ніж будь-який інший директор. Під час служби на посаді Директора АНБ, він був призначений Конгресом першим Командувачем, що очолив Кібернетичне командування США (USCYBERCOM). Він здійснював ці обов'язки з 2010 по 2014 рік, визначаючи і забезпечуючи захист США від кібератак.

Енн Епплбаум – історик, лауреат Пулітцерівської премії, журналіст і коментатор з питань геополітики. Використовуючи свою експертну обізнаність з питань Європи та багаторічний досвід репортера-міжнародника, Енн досліджує виклики та можливості, що несуть з собою глобальні зміни в політиці та економіці, через призму світової історії та сучасного політичного ландшафту. Запрошена практикуючим професором-лектором до Лондонської школи економіки в 2017 році, Енн керує програмою, що досліджує «фейкові новини» та пропаганду 21 сторіччя, і займатиметься проектами, спрямованими на пошуки рішень у цій сфері. Раніше, з 2011 по 2015 рік, вона виступала Директором програми Transitions Forum у міжнародному аналітичному центрі Legatum Institute, була помічником старшого наукового співробітника в Центрі аналізу європейської політики, а також професором за програмою Phillipe Roman Chair in History and International Affairs у Лондонській школі економіки. Її нова книга «Червоний голод: війна Сталіна проти України» здобула 28-у Премію Лайонела Гелбера в 2018 році. Серед її інших книжок – нагороджена Пулітцерівською премією «Історія Гулагу», відзначена Премією Канділла з історичної літератури «Залізна завіса: Приборкання Східної Європи, 1944—1956», а також «Між Сходом та Заходом: подорожуючи кордонами Європи». Енн є автором колонки з міжнародних відносин, що виходить раз на два тижні у виданні The Washington Post.

Тоомас Гендрік Ільвес був Президентом Естонії з 2006 по 2016 рік. Перебуваючи на цій посаді, він відіграв ключову роль у здійсненні ініціатив з запровадження електронного урядування та забезпечення кібербезпеки – країна визнана світовим лідером у цих сферах. З 1993 по 1996 рік Ільвес працював у Вашингтоні Послом Естонської Республіки в США та Канаді. Протягом цього періоду, разом з Міністром освіти Яаком Аавіксоо він започаткував ініціативу Tiger Leap (Стрибок тигра), метою якої була комп'ютеризація та під'єднання всіх естонських шкіл до онлайн-мережі. З 1996 до 1998 року він обіймав посаду Міністра закордонних справ. З 2002 до 2004 року Ільвес був членом Естонського парламенту; у 2004 році він був обраний до складу Європейського парламенту. У якості депутата Європарламенту він започаткував Балтійську стратегію, яка реалізовувалась, як офіційна регіональна політика Європейського Союзу. Тоомас Гендрік Ільвес був обраний Президентом Республіки Естонія у 2006 році, і був переобраний на другий термін у 2011. Протягом свого президентства Тоомас Ільвес був також призначений на декілька високих позицій у сфері інформаційно-комунікаційних технологій на рівні Європейського Союзу. Від листопада 2016 року Ільвес виступає співголовою Ради майбутніх прогнозів з блокчейн-технології.

Джаред Коен – голова компанії Jigsaw, що раніше називалась Google Ideas, а також старший радник виконавчого голови компанії Alphabet (колишнього голови компанії Google) Еріка Шмідта. Він є автором чотирьох книг, в тому числі бестселера за версією видання New York Times, що користується успіхом по всьому світі – «Новий цифровий світ. Як технології змінюють державу, людей і наше життя».

У минулому Джаред виступав радником двох державних секретарів США – Кондолізи Райс та Гілларі Клінтон. Стипендіат Родса і помічник старшого наукового співробітника в Раді з міжнародних відносин, він увійшов до рейтингу «100 найвпливовіших людей» журналу TIME, а також до списку «100 глобальних мислителів» видання Foreign Policy.