Програма «Всесвітні студії» уклала партнерство з Факультетом політичних наук Університету Йорку

21.04.2015
Програма «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука наприкінці березня 2015 року підписала угоду про партнерство з Факультетом політичних наук Університету Йорку (Великобританія) з метою забезпечення повного або часткового фінансування навчання аплікантів з України, за фахом державне управління.

Дана угода охоплює наступні програми навчання факультету політичних наук:

  • Masters in Public Administration (MPA),
  • MA in Public Administration and Public Policy,
  • Masters in Public Administration in International Development.
Гранти по програмі «Всесвітні студії» покриватимуть в першу чергу витрати на оплату навчання в університеті, підручники та медичне страхування. Розмір гранту буде встановлюватись окремо для кожного випадку, зважаючи на потреби та досягнення студента. Більшість грантів покриватиме до 60 % всієї необхідної суми, але за умови не більше 50 тис. доларів США за весь навчальний період (1-2 роки). Кандидати, що подали заявки до університету і були відібрані програмою WWS для подальшого фінансування навчання, будуть розглянуті факультетом Університету Йорку для покриття решти суми (усієї або частини) витрат на навчання.

Спеціальність «державне управління» є однією із 6-ти пріоритетних спеціальностей, які підтримує програма «Всесвітні студії».

Програма продовжує напрацьовувати партнерські відносини з університетами з питань спільного фінансування навчання українських студентів закордоном. Апліканти, які вступили у Кембриджський університет (University of Cambridge, Велика Британія), на правовий факультет Пітсбургського університету (University of Pittsburgh School of Law, США), або на аграрний факультет Єврейського університету міста Єрусалим (The Hebrew University of Jerusalem, Ізраїль), також матимуть змогу отримати решту коштів на навчання від благодійних фондів, що підтримують ці навчальні заклади. Дана опція є можливою завдяки угодам щодо спільного фінансування навчання студентів в рамках проекту «Всесвітні студії», укладених Фондом Віктора Пінчука з цими благодійними організаціями.