Фонд Віктора Пінчука оголосив імена отримувачів грантів програми «Всесвітні студії»

16.07.2020


Фонд Віктора Пінчука оголосив імена переможців 11-го конкурсу стипендіальної програми «Всесвітні студії». Вони отримають гранти на навчання за магістерськими програмами в кращих університетах світу. Стипендіати також приєднаються до спільноти «Всесвітніх студій» - групи професіоналів, які змінюють Україну вже сьогодні.

Цьогорічним стипендіатам стали: Степанида Бадовська (Оксфордський університет, магістерська програма в галузі права та фінансів) та Олена Виноградова (Женевська академія міжнародного гуманітарного права та прав людини, магістерська програма з перехідного правосуддя).
Степанида Бадовська
Олена Виноградова
Переможці розпочнуть навчання цієї осені в університетах Великобританії та Швейцарії. Обов'язковою вимогою Фонду Віктора Пінчука до отримувачів грантів є зобов'язання по завершенню навчання за кордоном повернутися в Україну для роботи за фахом протягом щонайменше 5 років.

Стипендіати були відібрані спеціальним незалежним журі в ході відкритого загальнонаціонального конкурсу. Цього року до складу журі увійшли: випускники програми «Всесвітні студії», представники Фонду Віктора Пінчука, SigmaBleyzer та AgroGeneration, U.World Foundation, WNISEF, юридичних компаній Sayenko Kharenko, Arzinger тощо.

Починаючи з 2009 року 116 молодих українців отримали гранти від програми «Всесвітні студії», здобули або здобувають освіту в 57 кращих університетах світу. З них 3% сьогодні є членами українського Парламенту, понад 52% стипендіатів запроваджують нові стандарти в бізнесі на вищих керівних посадах, 15% отримувачів грантів працюють у державних установах та міжнародних організаціях, інші очолюють свої власні компанії та неурядові організації або продовжують наукову роботу.