Фонд Віктора Пінчука надав гранти на навчання в найкращих університетах світу 17 молодим українцям

23.06.2010
У вівторок, 22 червня 2010 року Фонд Віктора Пінчука оголосив імена 17 переможців першого конкурсного відбору освітньої програми «Всесвітні студії», які отримають гранти на навчання на магістерськіх програмах в провідних світових навчальних закладах, що увійшли до списку 200 кращих університетів світу за рейтингом QS - Times Higher Education. Фіналісти програми були відібрані за результатом конкурсу з-понад 260 кандидатів. Загальна сума коштів, що Фонд виділив на гранти цього року, складає 3 086 265,00 грн.

Цього року гранти від Фонду Віктора Пінчука отримають: Анна Афанасьєва (Запоріжжя), Анна Білоус (Київ), Наталія Бугайова (Луганська область), Леся Василенко (Київ), Анна Даниляк (Київ), Ольга Долініна (Дніпропетровськ), Наталія Kацер-Бучковська (Львівська область), Юлія Кондрацька (Київ), Юлія Косулько (Київ), Галина Михайлюк (Одеса), Ольга Нагорна (Хмельницький), Марія Павловська (Київ), Наталія Странадко (Суми), Артем Трофименко (Донецьк), Марта Цвенгрош (Львів), Марта Щавурська (Тернопіль), Максим Яворський (Житомир).
З нагоди завершення першого конкурсу програми «Всесвітні студії» Фонд провів урочисту церемонію, в ході якої Віктор Пінчук підписав з отримувачами грантів декларацію про спільні наміри та взаємні зобов'язання щодо сприяння становленню нового покоління професійної еліти України. Крім того, на заході переможці конкурсу мали змогу поспілкуватись з успішними дипломати, бізнесменами, представниками громадських організацій та уряду.

Звертаючись до учасників програми, Віктор Пінчук сказав: «Ця програма – наша спільна інвестиція в майбутнє країни. Спільна зі студентами, які присутні тут. Ми – партнери: кожен щось вкладає, кожен розраховує на певні дивіденди. Відповідальність за результат ми будемо ділити порівну. Результат – це успіх України, який починається з вашого особистого успіху».

Він також додав: «Коли з країни їдуть молоді люди, це сумно. Але в нас не той випадок. В даному випадку спостерігається не відтік мозків, а заточка мозків. Заточка на те, щоб, отримавши правильну освіту, привезти сюди нові гени цивілізації, які ви тут прививатимете».

Джудіт Гардінер, заступник голови місії Великобританії в Україні: «Це дуже важлива ініціатива, спрямована зсередини, і це є позитивний сигнал того, що Україна інвестує сама в себе. Я впевнена, що по поверненню додому ці студенти матимуть великий вплив на розвиток своєї країни».

Переможці першого конкурсу розпочнуть своє навчання вже восени 2010 року в університетах Великобританії (8 студентів), США (3 студенти), Швеції (3 студенти), Швейцарії (2 студенти) та Німеччини (1 студент) в таких галузях як право (9 студентів), екологія та охорона довкілля (5 студентів), державне управління (2 студента) та спорт-менеджмент (1 студент).
Анна Афанасьєва
University of Chicago, США.
LL.M.
Анна Білоус
Jagellonian University, Poland, and University of Kent, Великобританія.
MA in European Studies and Europen Governance
Наталія Бугайова
Harvard University, США.
Master in Public Policy
Леся Василенко
University College London,
Великобританія
L.L.M.
Анна Даниляк
Lund University, Швеція.
International Master's Programme in Environmental Studies and Sustainability Science
Ольга Долініна
London Metropolitan University, Великобританія.
MA Sports Management
Наталія Kацер-Бучковська
University College London, Великобританія.
LL.M. in Law and Economics of Corporate Law
Юлія Кондрацька
Queen Mary University of London, Великобританія.
LLM in Banking and Finance Law
Юлія Косулько
KTH Royal Institute of Technology, Швеція.
MSc in Innovative and Sustainable Energy Engineering
Галина Михайлюк
University of York, Великобританія.
LLM in International Corporate and Commercial Law
Ольга Нагорна
Technical University of Munich, Німеччина.
MSc. in Sustainable Resourse Management
Марія Павловська
Uppsala University. Швеція.
MSc in Biology – Ecology and Conservation
Наталія Странадко
University of Leicester, Великобританія.
MSc. Global Environmental Change
Артем Трофименко
University College London, Великобританія.
LL.M. in International Business Law
Марта Цвенгрош
University of Geneva, Switzerland.
Master in International Dispute Settlement
Марта Щавурська
University of Pittsburgh, США.
LL.M. for Foreign Law Graduates
Максим Яворський
University of Geneva, Швейцарія.
Geneva Master in International Dispute Settlement